Tapas tutorial

quichee

Afgelopen avond had ik een home-made tapasavond met een stel vriendinnen. Tapas zijn allerlei kleine -meestal- Spaanse hapjes, zoals bijvoorbeeld Patatas Bravas (aardappeltjes met een kruidig sausje). Iedereen nam 2 hapjes mee en die stalden we vervolgens uit op tafel. Een hele leuke alternatief voor als je iets leuks met je verjaardag wilt doen en je bent de high tea’s onderhand wel weer zat. Van een van de gerechtjes die ik klaar zou maken, heb ik ook foto’s gemaakt. Het zijn snelle en gemakkelijke recepten, maar naar mijn mening ook nog eens ontzettend lekker (vooral de quiche, mijn favoriete tot nu toe!) Ik wil trouwens mijn zus Eline alvast bedanken voor het helpen met het maken en bewerken van de foto’s.

Quiche Caprese

Ingrediënten 

– 6 plakjes roomboterbladerdeeg

– 1 bakje pijnboompitten van 80 gram

– 4oo gram cherrytomaatjes

– 4 eieren

– 1 bekertje crème fraîche van 125 ml

– 15 gram basilicum (blaadjes)

– 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

– 1 bol mozzarella (125 gram)

– 4 romatomaten

– springvorm

– Margarine

Het is handig om van tevoren de oven alvast voor te verwarmen op 180 graden.

CIMG0160 kopie

Stap 1: Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien door ze op het aanrecht te leggen.

CIMG0162 kopie

Stap 2: Rooster de pijnboompitten 3 minuutjes in een koekenpan (zonder olie of boter). Laat ze daarna even afkoelen op een bord.

CIMG0161 kopie

Stap 3: Vet de springvorm goed in met margarine.

CIMG0166 kopie

Stap 4: snij de sherrytomaten in tweeën.

CIMG0175 kopie
Stap 5: Doe de crème fraîche en de eieren in een beslagkom.
CIMG0177 kopie
Stap 6: snij (of hak) de basilicum-blaadjes fijn.

CIMG0180 kopie

Stap 7: Voeg het basilicum samen met de parmezaanse kaas, wat zout en peper bij de beslagkom. Daarna klop je de eieren los met de rest van de inhoud, dit doe je met behulp van een mixer.

CIMG0183 kopie

Stap 8: Bekleed de springvorm met het  bladerdeeg (dit is op het begin wel een beetje passen en aandrukken voordat het helemaal lukt).

CIMG0184 kopie

Stap 9: Doe de sherrytomaatjes samen met de pijnboompitten in de springvorm.
CIMG0185

Stap 10: Snij de bol mozzarella in plakjes.

CIMG0186 kopie

Stap 11: Schep het mengsel uit de beslagkom en de mozzarella ook in de springvorm.

CIMG0187 kopie

Stap 12: snij de romatomaten in plakken en verdeel die mooi over het taartje.

CIMG0188 kopie

Stap 13: Nu kunnen ze eindelijk in de oven. Zet de timer op 55 minuten en leg de quiche in het midden van de oven. Af en toe even checken of hij niet aanbrand (afdekken met aluminiumfolie wanneer hij te donker wordt)

En voila! Je quiche is klaar om geserveerd te worden! (Tip: als hoofdgerecht kun je ze in taartpunten snijden, en bij Tapas in wat kleinere stukjes)

Advertisements

One thought on “Tapas tutorial

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s